Yurt Dışı Pazar Desteği

YURT DIŞI PAZAR DESTEK PROGRAMI

İşletmelerin ihracata başlaması veya geliştirmesi için destek verilir.


Destek Unsuru: Personel Desteği, Bilgisayar Desteği, Yazılım Desteği, Katalog Desteği, Aramam motoru optimizasyonu desteği, Yurtdışı seyahat desteği, Yurtdışı marka tescil desteği, Nakliye desteği, Pazar araştırma danışmanlığı desteği


Destek Oranı: %75-%100


Destek Üst Limiti: 300.000,00 TL


KOBİ’lerin yurt dışı pazarlarına açılabilme beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek hedeflenmektedir. KOBİ’lerin yurt dışı pazar paylarını arttırmak, bunun yanı sıra uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek, İhracata başlayan KOBİ sayısını fazlalaştırmak, E-ticarete başlayan KOBİ sayısını arttırmaktır amacı ile destek programı yapılmaktadır.

Yurt dışı pazar destek programına kayıt olmanız için işletmenizin KOSGEB’ e kayıtlı bir işletme olması gerekiyor. Sadece bir kez bu programdan yararlanabilirsiniz, iyi bir proje hazırlayıp 12 ay süreli olarak projeye başvuru yapabilirsiniz.

Var olan işletmenizin yurt dışı satışlarını arttırmak ya da ihracat alanında iyi bir başlangıç yapmanızı sağlamaktır. Bu kapsamda yapacağınız başvuru sonucunda ihracat destekleri almanız işletmenizin personel giderleri, reklam ve tanıtım faaliyetleri ve hizmet alımı danışmanlık faaliyetlerinizin %70′ e varan kısmını karşılar.

Destek üst limiti olarak 300.000 TL olarak belirlenmiştir. Bunun 210.000 TL geri ödemesizdir yani kapsam olarak devlet teşvikleri kısmındadır bu da %70 olarak hesaplanır. %30 olarak hesaplanan kısım ise geri ödemeli olarak verilir. Projenin süresi 12 ay olarak hesaplanır. Destek dahilinde alacağınız danışmanlık ve eğitim hizmetleri tamamen ücretsizdir.

KOSGEB’e kayıtlı bütün işletmeler başvuru yapabilirler. Başvuru için sadece tek bir hakları vardır.

Başvuru şartları gereğince KOSGEB’ e bağlı olmak ve işletmenin KOSGEB’ in verdiği şartları sağlıyor olması gerekiyor. İyi bir projeniz varsa 12 ay ve daha uzun vadede projenizin süresini belirlemeniz daha fazla oranda hibe almanızı sağlayacaktır.

KOSGEB’ in destekleyeceği proje giderlerini yedi başlık altında toplayabiliriz.

  • Personel giderleri, gider üst limiti ise 90.000 TL.
  • Teçhizat ve donanım giderleri, gider üst limiti ise 50.000 TL.
  • Yazılım giderleri, gider üst limiti ise 50.000 TL.
  • Hizmet alımı tanıtım giderleri, gider üst limiti ise 100.000 TL.
  • Hizmet alımı yurt dışı fuar ve seyahat giderleri, gider üst limiti ise 150.000 TL.
  • Hizmet alımı test ve analiz giderleri, gider üst limiti ise 100.000 TL.
  • Hizmet alımı diğer hizmet alım giderleri, gider üst limiti ise 100.000 TL.

Gider üst limiti belirlendikten sonra bu giderlerin %70′ e varan kısmı ihracat geliştirme destekleri kapsamında hibe olarak verilir.

Detaylı bilgi almak için formu doldurun size ulaşalım.