Yurt Dışı Marka Tescil Desteği

YURT DIŞI MARKA TESCİL DESTEĞİ

Yurt içi marka tescil belgesine sahip işletmelerin, markalarının yurt dışında da korunması için yurt dışı marka tescil giderleri desteklenir.


Destek Unsuru: Yurt dışı marka tescil belgesi giderleri.


Destek Oranı: %50 – %70


Destek Üst Limiti: 4 yıllık, yıllık 1.357.000TL.


Tescil ve genel olarak bildiğimiz adıyla patent, bir marka ya da ürünün tüm haklarına her şeyiyle sahip olmak demektir.  Bunun amacı çalınma ve kopyalanma riskinin önüne geçmektir. Türkiye’de tescil hakkı bulunan bir şirketin, yurtdışında bir birim açtığı zaman ve yurt dışı faaliyetler yürütmek istediği zaman da aynı şekilde o ülkede tescil hakkı bulunması zorunludur. Bu destek faaliyeti kapsamında, yurtdışında birim açan ve ihracat yapan şirketlerin yurt dışı marka tescil harcamaları için destek sağlanmaktadır.  Ticaret Bakanlığı destekleri içerisinde bulunan bu destek ihracat desteği olarak bilinmektedir. Türkiye’de üretilen malzeme veya ürünün yurt dışında satılması pazarlanması için devlet tarafından verilen destektir.

Yurt Dışı Marka Tescil Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Yurt dışında ihracat yapan ve birim açmış olan şirketlerin marka tescil hakları için ödeyecekleri ücretler destek kapsamına girmektedir.. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığının sunmuş olduğu bu ihracat desteği için öncelikle Türkiye’de bir şirketiniz olması zorunludur. Bu sayede yurt dışında, Türkiye’de bulunan şirketiniz ile organik bağı bulunan bir şirket ile faaliyetlerinizi sürdürebilir birim veya şube açabilirsiniz. Yurt dışında bulunan şirketiniz için marka tescil desteğinden yararlanabilirsiniz. Bu ihracat desteğinden faydalanabilmek için şirketlerin öncelikle yurt içi marka tescil belgesi olması gerekmektedir. Aksi taktirde yurtdışı marka tescil belgesi söz konusu değildir.

Bu kapsamda tescil ettirilecek olan şirketin marka ve patent bürosu hizmet giderleri, danışmanlık giderleri, tescil ettirilecek olan markanın o ülkede başka bir şirket tarafından tescil ettirilip ettirilmediğine dair araştırma için kullanılan giderler ve diğer bütün zorunlu giderler için destek sağlanmaktadır.. Ayrıca, yurt dışında tescil ettirilecek olan markanın korunması için gerekli olan bütün avukatlık işlemleri de bu genelge kapsamına girmektedir.. Marka yenileme giderleri ise destek kapsamının içerisinde yer almamaktadır.

Yurt Dışı Marka Tescil Desteği için Başvuru Nasıl Yapılır?

Yurt Dışı Marka Tescil Desteği, tıpkı yurt içinde olduğu gibi şirketinizin yurt dışında da marka ve tescil haklarının korunması için yapılması gereken bir işlemdir. Yurt Dışı Marka Tescil Desteğinden yararlanabilmek için gerekli olan bütün bilgi, belge ve evraklarla birlikte bağlı olunan İBGS’ye başvuru yapılır. Yurt Dışı Marka Tescil Desteğinden yararlanabilmek için başvurunun yapılmış olması yeterlidir.  Ticaret Bakanlığı’nın sunmuş olduğu bu ihracat desteğinden faydalanarak, yurt dışında da tescil ve marka haklarınızı koruma altına alınır, koruma altına alırken de devlet desteğinden yararlanmış olursunuz.

Detaylı bilgi almak için formu doldurun size ulaşalım.