Girişimcilik Desteği

GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI

Girişimcilerin işletme kurması için destek verilir.


Destek Unsuru: Kuruluş Desteği, Makine Teçhizat Desteği, Performans Desteği


Destek Oranı: %75


Destek Üst Limiti: 375.000,00 TL


Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını hedeflemektedir. Türkiye’nin önde gelen sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin kapanmadan kurulma aşamalarını desteklemek için oluşturulan girişimci destekleri küçük ve orta ölçekli işletmeler için oluşturulmuştur.

İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak iki bin TL destek sağlanmaktadır

Kuruluş Dönemi Makina, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren yirmi dört ay içinde satın alınan veya alınacak makina, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti on sekiz bin TL destek olarak verilmektedir.

İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren yirmi dört ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami beş bin TL ve toplamda geri ödemesiz olarak otuz bin TL destek sağlanmaktadır.

Kuruluş Dönemi Makina, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği ile İşletme Giderleri Desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile  % 50 (elli)’ye kadar artırılmaktadır.Bu durumda Kuruluş Dönemi Makina, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteğinin üst limiti 27.000 (yirmiyedibin) TL, İşletme Giderleri Desteği üst limiti 45.000 (kırkbeş bin) TL ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise 48.000 (kırksekiz bin) TL’yi geçmemelidir.

Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren yirmi dört ay içinde satın alınan-alınacak makina, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000  (yüz bin) TL destek sağlanmaktadır.

Kimler Başvurabilir?

Girişimcilik destek programına katılacak ve devlet teşvikleri içerisinde yer alan başvuru sahiplerinin;

  • İleri girişimcilik eğitimini tamamlamış olmaları
  • Başvuru tarihinden önce işletmenin 1 yıllık faaliyet geçmişinin olması
  • Başvuru sahibinin tüzel ya da gerçek kimliğe sahip olması
  • Girişimcinin işletmedeki payının %50’den fazla olması gerekir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvurunun yapılabilmesi için bazı adımların takip edilmesi gerekir. İşletme sahiplerinin KBS üzerinden girişimcilik destek programına yukarıda verilen şartları sağlıyor olmaları durumunda başvuru yapmaları ve taahhütnameyi onaylamaları gerekir. KOSGEB bu program desteğini almış olan işletmeyi izleme hakkına sahiptir ve sözleşmede işletme buna onay verir. Başvuru şartları kapsamında belirtilmiş olan işletme ve program detayları KOSGEB ve devlet tarafından belirlenmiştir.

Detaylı bilgi almak için formu doldurun size ulaşalım.